Hitta tandläkare i Sundbyberg

Bor du i eller nära Sundbyberg har du gott om tandläkare att välja bland. Stockholms norra storstadsområde med Bromma, Sundbyberg och Solna har en stor befolkning vilket ger mycket goda förutsättningar för företagare inom alla typer av handel och servicetjänster. Detta ger dig som boende i Sundbyberg utmärkta möjligheter att hitta en bra tandläkare både till dig själv och till ditt barn.

Folktandvården eller privat tandläkare?

Många tror att man måste ta sitt barn till Folktandvården, men det stämmer inte. Tandvård är gratis för alla barn och ungdomar upp till tjugofyra års ålder och det gäller hos både Folktandvården och hos privata tandläkare. Anledningen till att de flesta (7 av 10) barn ändå går till Folktandvården är att det är bekvämt, och att Folktandvården för många känns som den ”riktiga” tandläkaren. Men det finns naturligtvis många fantastiskt bra tandläkare även på de privata mottagningarna.

Om man vidgar vyerna till att omfatta både Folktandvården och privata tandläkare i Sundbyberg får man så klart betydligt fler mottagningar att välja bland. Vilket så klart är bra, men också kan göra att det blir svårt att veta vart man ska ta sitt barn. Går man själv hos en privat tandläkare känns det kanske mest naturligt att även barnen får gå på undersökningar där. Och är man stammis hos Folktandvården är det så klart det mest naturliga.

Pojke hos tandläkaren

Prova flera mottagningar

Men varför inte låta barnen prova på lite olika tandläkare de första åren och se vart ni trivs bäst? Många tandläkare i Sundbyberg har prova-på-priser för vuxna och då kan även du passa på att själv botanisera lite bland mottagningarna. Tänk på att en mindre mottagning kan göra att besöket känns mer intimt, och chansen är stor att barnet får samma tandläkare vid varje besök, något som ökar tryggheten för både dig och barnet. Detta är en stor fördel som många privata tandläkare har framför Folktandvården, där det ofta är en ny tandläkare varje gång ditt barn kallas till en undersökning.

Sök på tandläkare Sundbyberg

Genom att söka på Tandläkare Sundbyberg och till exempel ”erbjudande” eller ”sista minuten” får du inte bara en överblick över de flesta tandläkare i Sundbyberg utan kan även se var du kan boka billiga undersökningar till dig själv. Tänk på att det inte är alla mottagningar som har utbildade barntandläkare, så försäkra dig alltid om att tandläkaren tar emot barn och kolla gärna också om tandläkaren fått några omdömen från besökare som varit där med barn.

Hjälp ditt barn hitta den perfekta tandläkaren

Hittar du en tandläkare som ditt barn verkligen trivs med så har du gjort en stor insats för ditt barns framtida tandhälsa. Att som barn få gå till en tandläkare man känner sig trygg med och där besöket blir något man ser fram emot gör att tandläkaren blir ett naturligt inslag i livet och att barnet kommer att fortsätta gå på rutinmässiga undersökningar även i vuxen ålder.

19 Aug 2020