Tänderna räcker inte till - Lösningen är tandimplantat

Tänder är en viktig del av vårt utseende och hälsa. Tyvärr har inte alla turen att ha fungerande tänder hela livet. Men tack vare implantat kan vi nu överlista naturen och återfå vår förlorade förmåga att tugga ordentligt och le med självförtroende.

Det perfekta leendet är en myt

Det finns en utbredd missuppfattning om att det perfekta leendet handlar om en jämn, symmetrisk och vit tandrad. Men faktum är att få människor har en sådan tandrad. Ett vackert leende handlar snarare om en person som är glad och trivs med livet.

Tandproblem kan skapa stora besvär

Oavsett om det handlar om skador, sjukdom eller bara vanlig slitage så kan tandproblem skapa stora besvär i vardagen. Smärtor och svårigheter att tugga är inget man ska behöva leva med. Här kan tandimplantat vara lösningen på problemet.

Utredning och val av lämpligt alternativ

Innan man väljer tandimplantat i Malmö så börjar alltid en utredning med en grundlig undersökning. Orsakerna till tandproblemen kan vara många, och det är viktigt att hitta rätt lösning för varje individ. Det kan exempelvis vara olämpligt för växande personer att få tandimplantat.

Tandimplantat - en lyckad lösning

Om implantat är det rätta alternativet, så fäster man skruvar i titan i käkbenet med hjälp av smärtstillande. Sedan tillverkas konstgjorda tänder som är anpassade efter dina unika mått och färgen på dina andra tänder.

Efter läkningstiden och anpassning så fungerar tandimplantat precis som dina vanliga tänder och ska skötas på samma sätt. Resultatet brukar vara mycket lyckat, och du kommer inte ens själv kunna skilja mellan ett implantat och dina naturliga tänder. Så se till att ta hand om dina nya tänder ordentligt, för inget fusk med tandborstningen är tillåtet!

26 Apr 2023