Tandimplantat i Solna – en lösning för livet

Behöver man ett tandimplantat i Solna ska man kontakta en seriös firma som hjälper en hela vägen från beslutsfattande till ingreppet och den färdiga tandraden.

Ett tandimplantat är en tand eller tandrad som monteras fast i käken. Det låter kanske lite otäckt och mekaniskt men är precis tvärtom. Med rätt hjälp så får man sitt implantat utan krångel eller besvär och dessutom ett snyggt leende som håller länge.

När implantatet ska sättas in så tittar man först på tänderna runt omkring så allt ser bra ut. Har man tandlossning så är det oerhört viktigt att först ge en behandling mot tandlossningen innan implantatet kan sättas fast. Annars lossnar det igen. Precis som i alla hantverk så är ju förarbetet viktigt, och implantat handlar på många sätt om just hantverkskunnande och skickliga praktiker.

Tandimplantat – från idé till färdigt leende

Ett implantat sätts fast genom att skruvas in i käkbenet. Det är en operation och precis som i alla andra operationer behöver man gå igenom ingreppet noga och planera så utfallet blir det bästa möjliga. Det innebär också att man som patient bör få möjlighet att diskutera hela processen med sin tandläkare för att kunna känna ett lugn inför själva operationen.

I Solna finns det leverantörer av tandimplantat som just tar ett helhetsperspektiv och där man i lugn och ro får bekanta sig med idéen om att sätta in nya tänder. Sedan göra man själva ingreppet och det är faktiskt så standardmässigt idag att det kan räknas som vardag på kliniken. Är förarbetet väl gjort, patientet förberedd och rätt tand utsedd, så är det bara att skruva på plats och se till att implantatet hamnar i rätt läge. Läs vidare om fördelarna med tandimplantat här: tandimplantatsolna.se

30 Jun 2022